מטופלים עם מחלת פרקינסון סובלים ממחשבות אובדניות מוגברות. הקשר האפשרי בין סימפטומים פרקינסוניים מוטוריים ושאינם מוטוריים לבין מחשבות אובדניות במחלת פרקינסון אינו ידוע. במחקר חדש שנערך ב-Sapienza University of Rome באיטליה והתפרסם בכתב העת Parkinsonism and Related Disorders, ביקשו החוקרים להעריך מחשבות אובדניות בקרב מטופלים עם מחלת פרקינסון במחקר מבוקר שנבנה באופן מכוון לזהות את הקורלציות הקליניות של מחשבות אובדניות במחלת פרקינסון.
עוד בעניין דומה
החוקרים גייסו 100 מטופלים עוקבים עם מחלת פרקינסון, 76 מטופלים עם פסוריאזיס ו-80 משתתפים בריאים. תסמינים מוטוריים וסיבוכים הוערכו באמצעות ה-International Parkinson and Movement Disorder Society-Unified Parkinson's Disease Rating Scale. תסמינים שאינם מוטוריים הוערכו באמצעות סקלת ההערכה Non-Motor Symptoms במחלת פרקינסון. כלל המטופלים עברו גם הערכה פסיכיאטרית אשר כללה יישום ה-Columbia-Suicide Severity Rating Scale.
מחשבות אובדניות היו קיימות ב-31% מהמטופלים עם מחלת פרקינסון, 16% מהמטופלים עם פסוריאזיס ו-2% מהמשתתפים הבריאים. מטופלים עם מחלת פרקינסון עם מחשבות אובדניות סבלו באופן תכוף יותר מסיבוכים מוטוריים, תסמינים לא-מוטוריים חמורים יותר, ותפיסת נכות מוגברת בהשוואה למטופלים ללא מחשבות אובדניות. מחשבות אובדניות היו קשורות לנוכחות של סיבוכים מוטוריים וגם לחומרת התסמינים הלא-מוטוריים, תפיסת חומרת הנכות והנוכחות של הפרעות פסיכיאטריות.
החוקרים מסכמים שממצאי המחקר מראים שבקרב מטופלים עם מחלת פרקינסון ישנה עלייה במחשבות אובדניות בהשוואה לקבוצת ביקורת של משתתפים בריאים ומטופלים עם פסוריאזיס, ומספר מאפיינים קליניים של מחלת פרקינסון, כולל סיבוכים מוטוריים ותסמינים שאינם מוטוריים, קשורים למחשבות אובדניות במחלת פרקינסון. ממצאים אלו מצביעים על מקור רב-גורמי למחשבות אובדניות במחלת פרקינסון.
מקור: