מחקרים

חוויותיהן של נשים אוטיסטיות שאובחנו בתחילה עם הפרעת אישיות גבולית

מטרת החוקרים הייתה לבחון את תפיסותיהם של אנשים לגבי שינוי באבחנה, חוויות של פגיעה עצמית ופחד מנטישה אמיתית או מדומה, במטרה לשפר את הדיוק של האבחון הראשוני

12.02.2025, 13:33

נשים שפוגעות בעצמן וחוות קשיים נפשיים מורכבים מאובחנות לעיתים קרובות עם הפרעת אישיות גבולית (borderline personality disorder - BPD), הידועה גם בשם הפרעת אישיות לא יציבה רגשית. מחקרים חדשים מצביעים על כך שלעתים קרובות ניתן להסביר טוב יותר פגיעה עצמית דרך עדשת האוטיזם, וכי יש לתת את הדעת יותר למניעים של אנשים לפגיעה עצמית. האופן שבו זמן לבד נחווה עשוי להיות גם גורם מבדל.

לאחרונה, פורסמו בכתב העת Autism In Adulthood, ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו להעריך את תפיסותיהם של אנשים לגבי שינוי באבחנה, חוויות של פגיעה עצמית ופחד מנטישה אמיתית או מדומה, במטרה לשפר את הדיוק של האבחון הראשוני.

במחקר הוכללו שמונה נשים, שאובחנו תחילה עם BPD, לאחר מכן אוטיזם, ועם היסטוריה של פגיעה עצמית ואשפוזים מרובים בבית חולים פסיכיאטרי. המשתתפות עברו ראיון מובנה למחצה, שהוקלט, תומלל ונותח באמצעות אנליזה נושאית.

תוצאות המחקר הדגימו שזוהו שלושה נושאים עיקריים ו-11 תתי נושאים. נושא ראשון מתמקד ב"מסע דרך הג'ונגל האבחוני והטיפולי" של המשתתפות. הנושא השני הוא "פגיעה עצמית כדרך התמודדות מפותחת ושיטתית". הנושא השלישי הוא "לבד אינו נטוש".

החוקרים הסיקו כי מודעות והבנה טובה יותר של ההבדלים העדינים בין BPD לאוטיזם הם חיוניים, שכן אבחון שגוי מוביל לטיפולים שגויים, שלעתים קרובות הם התווית נגד. ההכרה בתכונות הספציפיות והמבדלות הללו בולטת ביותר עם היסטוריה נוירו-התפתחותית מפורטת. מחקר זה מציע שני גורמים פוטנציאליים לבחינה בהיסטוריה נוירו-התפתחותית: ראשית, הטריגרים והתפקודים של פגיעה עצמית, שמתחילה לרוב בגיל הילדות, ושנית, מודעות מוגבלת או היעדר תחושות של פחד מנטישה לצד שביעות רצון מבילוי לבד.

מקור:

Powell, T., Parker, J., Kitson, H., & Rogalewski, M. (2024). “It Was Like the Final Piece in the Puzzle for Me”: A Qualitative Study on the Experiences of Autistic Women Initially Diagnosed with Borderline Personality Disorder. Autism in Adulthood.

נושאים קשורים:  מחקרים,  אוטיזם,  הפרעת אישיות גבולית,  פגיעה עצמית,  אבחון פסיכיאטרי
תגובות

הכתבה על החיסון לקורונה עתירת שגיאות עובדתיות. לדוגמה: לחיסון דווחו המוני תופעות לואי קשות. החיסון לוריאנט JN.1 לא הוכח כיעיל ובטוח, פרט למחקר בשמונה חולדות. ולבסוף: המחקר ב- vaccine הוא מבית ה-CDC שמשווק את החיסון ולא של גורם מחקרי אוביקטיבי.