מספר פצועי ופצועות צה"ל וכוחות הביטחון עלה מאז השבעה באוקטובר ליותר מ-78 אלף. 16 אלף מתוכם נפצעו בשנה וחצי האחרונות ו-8,300 מתוכם הם פצועים שביקשו הכרה בפציעתם בשל אירועי עבר שלא אירעו במלחמה האחרונה. מחצית מהפצועים שמטופלים באגף השיקום במשרד הביטחון מתמודדים עם תגובות נפשיות.
על פי הנתונים שפורסמו הבוקר (א'), על ידי אגף השיקום במשרד הביטחון, מרביתם של הפצועים מאז השבעה באוקטובר, 66%, הם משרתי מילואים; 51% הם בני 18-30; 7% הן נשים; כ-10,900 מהם מתמודדים עם פציעות פיזיות. כאמור, כמחצית מהפצועים שטופלו באגף התמודדו עם תגובות נפשיות, מהם 2,900 שמתמודדים עם פציעה משולבת, פיזית ונפשית. 6% מהפצועים מוגדרים עם פציעה בינונית, 4% מוגדרים עם פציעה קשה. 72 פצועים הם קטועי גפיים שהותאמה להם תותבת.
על פי הנתונים, העלות השנתית הממוצעת של מעטפת הטיפול והתמיכה הכלכלית לפצוע מלחמה היא כ-150 אלף שקל. ההערכה היא כי עד שנת 2030 אגף השיקום יטפל בכ-100 אלף נכי צה"ל, 50% מהם מתמודדי נפש.
הנתונים פורסמו לקראת הכנס הבינלאומי הראשון של אגף השיקום במשרד הביטחון - "שותפים לחיים", שייערך השבוע (ג', 25.3) באוניברסיטת תל אביב. בכנס ישתתפו נציגים מיותר מ-20 מדינות ובהם מומחי רפואה ושיקום של צבאות, משרדי הגנה ומשרדי בריאות ברחבי העולם.
הכנס, שיועבר בשידור חי בעמוד היוטיוב של משרד הביטחון, יעסוק במסע השיקום הרפואי, הנפשי, המשפחתי והחברתי של פצועי ופצועות צה"ל וכוחות הביטחון ופדויי השבי המטופלים באגף השיקום ויציג את תפישת השותפות של כלל העוסקים במלאכה.
במושבים השונים יוצגו האתגרים העומדים בפני אגף השיקום, ההתמודדות עם שיקום "תחת אש", במלחמה הארוכה בתולדות מדינת ישראל והיקפי פצועים שטרם ידענו. לצד השינוי בתפישת השיקום שהוביל האגף, יוצגו פתרונות פורצי דרך, חדשנות טכנולוגית ומחקרים חדשניים בתחום השיקום. לאורך הכנס ישולבו סיפורים של פצועים ופצועות, שישתפו במסע השיקום האישי שלהם.
אגף השיקום, בשיתוף עם ארגון נכי צה״ל ואגף כוח האדם בצה״ל, ממשיך במדיניות "שיקום לפני ביורוקרטיה" - טיפול רפואי ונפשי מיידי לכולם; דחיית הוועדות הרפואיות לפצועים בשנה, עד שיתחזקו ופציעתם תתגבש. במהלך השנה ועד לקיום הוועדה הרפואית מקבלים הפצועים תמיכה כלכלית בהתאם לצורך, טיפול רפואי מקיף וטיפול נפשי מלא. כדי להיערך להתמודדות עם היקף הפצועים הוקמה באגף השיקום חטיבת שירות לקוחות, אשר לצד שיפור המענה הטכנולוגי והדיגיטלי, תסייע בפישוט הביורוקרטיה עבור הנכים והפצועים.