חדשות

איגוד הפסיכיאטריה האמריקאי תומך באיסור לאבחן את דונאלד טראמפ בלי לבדוק אותו

גילוי דעת שפירסם האיגוד מפציר בכל פסיכיאטר - גם באלה שאינם נמנים על 37,000 חברי ה-APA - שלא לקבוע אבחנות פסיכיאטריות למי שלא בדקו אותם בעצמם

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ (צילום: אילוסטרציה)

בהמשך לתמיכת איגוד הפסיכיאטריה האמריקאי ב"Goldwater Rule", כלומר: באיסור על קביעת אבחנות פסיכיאטריות על פי התרשמות מהופעות של דמויות ציבוריות בתקשורת, יצא המנהל הרפואי של ה-APA, ד"ר סול לוין, בגילוי דעת נוסף בעניין, בתאריך 9.1.2018 (להודעה המלאה לחצו כאן).

גילוי הדעת מפציר בכל פסיכיאטר - גם באלה שאינם נמנים על 37,000 חברי ה-APA - שלא לקבוע אבחנות פסיכיאטריות למי שלא בדקו אותם בעצמם. "בדיקה פסיכיאטרית הולמת דורשת יותר מסקירה של הופעות בטלויזיה, ציוצים, והערות בציבור", נכתב.

הדובר חוזר על האמירה שאבחון נפשי כזה גורם לסיגמטיזציה של חולי הנפש ופוגע בתדמית המקצוע.

ואולם, הפעם מופיעה התייחסות מפורשת לנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בקביעה כי "הנשיא עומד לעבור את הבדיקה הרפואית השנתית שלו, וה-APA משוכנע כי רופאו יבדוק גם את מצבו הנפשי; אם יעלו בעיות בתחום הנפשי – הדבר יביא לבקשת התייעצות מפסיכיאטר/ית מנוסה, שייגשו להתייעצות בצורה אובייקטיבית בהתאם ליחסי האמון בין מטופל למטפל".

כלומר: ימים יגידו?

(ראו כתבה קודמת באתר על "חוק גולדווטר")

נושאים קשורים:  חדשות,  נשיא ארה"ב דונלד טראמפ,  חוק גולדווטר,  אבחון מרחוק,  APA
תגובות
16.01.2018, 17:12

שלום חיים
חבל שלא צירפת את הבלוג שלי באותו ענין לפני יותר מחצי שנה שדעתי היתה בדיוק כמו של חברי באיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי ונימקתי בצורה מפורטת מדוע