מחקרים

שינויים נוירו-פסיכיאטריים אצל מבוגרים עם HIV או איידס

במחקר זה נמצא כי HIV לא מטופל לאורך תקופה ארוכה עשוי להחמיר מצבים נוירו-פסיכיאטרים ואף לגרום להתפרצות חדשה של תסמינים התנהגותיים וקוגניטיביים

המחקר אשר פורסם בכתב העת Current Psychiatry Reports נכתב בעקבות העובדה שמטופלים אשר מאובחנים עם HIV יכולים כיום לחיות שנים רבות. הזדקנות עם HIV אינה קשורה רק לתחלואה נלווית אלא גם למצבים נוירו-פסיכיאטריים אשר נעים בין שינויים קוגניטיביים להפרעות התנהגות חמורות.

במסגרת המחקר החוקרים בדקו מצב רוח, חרדה, ושינויים קוגניטיביים אצל מטופלים מבוגרים יותר עם HIV, כמו גם חלק מהאתגרים הטיפוליים באוכלוסייה זו.

תוצאות המחקר הראו כי מרבית הממצאים האחרונים מראים ש-HIV לא מטופל לאורך תקופה ארוכה עשוי להחמיר מצבים נוירו-פסיכיאטריים ואף לגרום להתפרצות חדשה של תסמינים התנהגותיים וקוגניטיביים. כמו כן, HIV משרה שינויים פנטופיים במערכת החיסון אשר הושווה להזדקנות מואצת כאשר ספירה נמוכה של CD4 לצד עומס נגיפי מוגבר מהווים אינדיקציה לפרוגנוזה גרועה.

החוקרים סיכמו כי מבוגרים בגיל מתקדם עשויים לסבול מהיעדר הערכה ל-HIV ולכן נדרשת בדיקת סקר. כמו כן, מבוגרים בגיל מתקדם חווים אובדן מואץ של תאי CD4. על פי החוקרים, מטופלים מאוכלוסייה זו, באם מציגים שינויים חדשים במצב ברוח או בקוגניציה צריכים לעבור בדיקת סקר לזיהום עם HIV. בנוסף, תסמינים נוירו-התנהגותיים חדשים צריכים להוביל לבדיקת סקר ל-HIV. כמו כן, התפרצות חדשה של תסמינים נוירו-התנהגותיים צריכה להוביל לבדיקת סקר וטיפול אצל מטופלים עם HIV.

מקור:

Mitra et. al (2022) Current Psychiatry Reports DOI: 10.1007/s11920-022-01354-z

נושאים קשורים:  מחקרים,  איידס,  HIV,  נוירו-פסיכיאטריה,  קוגניציה
תגובות